Overzicht:

Je doet ertoe!

Als klein meisje leeft Liz al met God, ze ervaart dat Hij er altijd is en ‘het’ vindt in het kleine dorpskerkje een veilig thuis. Ondanks dat ze opgroeit in een problematisch gezin, weet ze haar hoofd boven water te houden, blijft ze geloven dat echte liefde bestaat en probeert ze iets moois van het leven te maken.

 

Wanneer Liz een ontmoeting heeft met Jezus verandert haar leven. Ze raapt de scherven van haar verleden bij elkaar en gaat met God op zoek naar het doel van haar bestaan. Ze ontdekt dat God tot haar spreekt en ze mag keer op keer beleven dat God wonderbaarlijk ingrijpt. Het brengt haar zelfs tot in de Filippijnen, waar ze samen met haar gezin op ontroerende wijze strijdt tegen armoede.

 

In dit prachtige levensverhaal leren we Liz kennen, als een moedige vrouw die door diepe dalen gaat, maar ook over de hoogste bergen klimt. Met Jezus als haar Leermeester en haar maatje Antonio als steun en toeverlaat, weet ze haar pijn en leed om te buigen naar overwinning. Ze krijgt een van God gegeven talent om mensen die lijden te overtuigen van de Goddelijke waarheid, die geldt voor ieder mens: Je doet ertoe!

 

Lees hier alvast een gedeelte uit het boek, of bestel hem direct!

 


Ik Ferdinand

Beste lezer,

 

Zwolle 1953 ik was een baby van drie maanden toen ik hersenvliesontsteking kreeg. Maandenlang vochten de dokters voor mijn leven en gelukkig heb ik het gered. Maar volgens de artsen zou ik als gevolg van de ziekte wel volledig verlamd en zwaar verstandelijk beperkt door het leven moeten gaan. Graag wil ik u verrassen met mijn levensverhaal, dat heel anders is verlopen dan was voorspeld.

 

Hartelijke groet, Ferdinand

 

Lees hier alvast een gedeelte uit het boek, of bestel hem direct!

 


Uiteengevallen

Innerlijk uiteenvallen betekent dat je een teveel aan pijn probeert te verdelen. Mijn vader, van wie ik veel hield, deed mij ook veel pijn. Deze uitersten aan gevoelens van liefde, haat, verwarring en angst, wisselden elkaar in zo'n snel tempo af, dat gewoon kind-zijn niet meer was te behappen.

 

Nadat zij jarenlang slachtoffer is geweest van kindermisbruik, vecht Liz Berghuis zich met hulp van een taaie en harde behandelingstherapie terug. In het eerste deel vertelt zij over de wijze waarop zij uiteenvalt en de therapie die erop volgt. Zij schrijft over haar genezingsproces: 'Kwik kan in tientallen bolletjes uiteenvallen, maar voeg je ze weer bij elkaar dan vormt het zich weer tot één geheel.' Op dat laatste, essentiële deel van haar genezingsproces gaat zij in het tweede deel van haar verhaal in, getiteld Eenwording.

 

Bestel het boek hier direct!

 


Eenwording

Wanneer ik met dit boek ook maar een heel klein steentje kan bijdragen in het grote complexe gebied dat therapie heet door te pleiten bij hulpverleners en hulpzoekenden om voldoende tijd uit te trekken om samen te onderzoeken of er sprake is van ziekte of van lijden, dan is deze heruitgave de moeite waard geweest.

 

Nadat zij jarenlang slachtoffer is geweest van kindermisbruik, vecht Liz Berghuis zich met hulp van een taaie en harde behandelingstherapie terug. In dit deel beschrijft zij hoe een second opinion een verrassend nieuw licht laat schijnen op haar situatie.

 

Bestel het boek hier direct!

 

Video bij Uiteengevallen/Eenwording


Te Pijnlijk voor Woorden

Annelies Berghuis (speltherapeut) en Liz Berghuis (therapeut) geven in dit boek een inkijk in spel- en psychotherapeutische sessies van kinderen en kinddelen in volwassenen. Ter lering voor therapeuten beschrijven zij de ontwikkeling en het verloop van een aantal sessies, gebaseerd op hun studie en ervaringen in de praktijk. Tegelijkertijd is het boek ook toegankelijk voor ouders/verzorgers, familie en vrienden van cliënten.

 

Het boek bestaat uit twee delen. Annelies Berghuis vertelt in het eerste gedeelte van dit boek over speltherapieën en het kind in rouw. Deze kinderen verwerken tijdens de sessies hun trauma's om zich daarna weer verder te kunnen ontwikkelen.

 

In het tweede gedeelte van het boek vertelt Liz Berghuis over haar sessies met kinddelen in volwassenen. Haar cliënten leren om het getraumatiseerde kind in zichzelf weer terug te vinden en zo hun innerlijk kind alsnog een helende plek te geven.

 

 

Lees hier alvast een gedeelte uit het boek, of bestel hem direct!

 

'Te Pijnlijk voor Woorden' is te bestellen voor €20,- inclusief verzendkosten. Bestellen kan via e-mail naar liz@lizberghuisboeken.nl of via de webshop van Triple Boeken